Jídelníček

20. 1.–24. 1. 2025

Pondělí

Přesnídávka

Rohlík, pomazánka z lučiny s ořechy a mrkví, kapie, cola cao / 1/1, 6, 7, 8/3 /
Ovoce, čaj

Oběd

Hrstková polévka / 1/1, 7, 9 /
Kuřecí stehno na medu a jablíčkách, bramborová kaše, kompot / 7 /

Svačina

Dlouhán, kapiová pomazánka, čerstvý okurek, bylinkový čaj / 1/1-2, 7 /

Úterý

Přesnídávka

Chléb, námořnická pomazánka, rajče, malcao / 1/1-2, 7 /
Ovoce, čaj

Oběd

Miliónová polévka / 1/1, 7, 9 /
Hovězí svíčková, houskový knedlík 1/1, 3, 7, 9 /

Svačina

Jablečno - broskvová přesnídávka s piškotem, vitamínový čaj / 1/1, 3 /

Středa

Přesnídávka

Rohlík, tuňákový krém, kapie, mléko / 1/1, 4, 6, 7 /
Ovoce, čaj

Oběd

Pohanková polévka / 1/1, 7, 9 /
Králík na zelenině, brambor / 1/1, 7 /

Svačina

Dlouhán s máslem, plátkový sýr, rajče, rakytníkový čaj / 1/1-2, 7 /

Čtvrtek

Přesnídávka

Cereálie s mlékem, čaj s citronem / 1/1, 6, 7, 8/2 /
Ovoce, čaj

Oběd

Rajská polévka s kapáním / 1/1, 3, 7 /
Rizoto s kuřecím masem, čerstvá zelenina / 0 /

Svačina

Pšenično-žitný chléb, zeleninová pomazánka, kapie, ostružinový čaj / 1/1-2, 7 /

Pátek

Přesnídávka

Grahamový rohlík, vaječná pomazánka, rajče, granko / 1/1, 3, 7 /
Ovoce, čaj

Oběd

Vývar s těstovinou / 1/1, 9 /
Chalupářský guláš, dlouhán / 1/1-2 /

Svačina

Makovka, švestkový čaj / 1/1, 3, 6, 7 /
Pitný režim po celý den zajištěn
Čísla v závorce označují obsah alergenů
Seznam alergenů je vyvěšen vedle jídelníčku
Jídelníček sestavily:

Dagmar Svojanová - kuchařka
Jiřina Oškerová - provozní školního stravovacího zařízení

Seznam alergenů

publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU

Číslo
Popis
Podrobnosti
1.
OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2.
KORÝŠI a výrobky z nich
3.
VEJCE a výrobky z nich
4.
RYBY a výrobky z nich
5.
PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) a výrobky z nich
6.
SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich
7.
MLÉKO a výrobky z něj
8.
SKOŘÁPKOVÉ PLODY
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9.
CELER a výrobky z něj
10.
HOŘČICE a výrobky z ní
11.
SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) a výrobky z nich
12.
OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13.
VLČÍ BOB (LUPINA) a výrobky z něj
14.
MĚKKÝŠI a výrobky z nich